انبه خشک

انبه خشک

انبه میوه ای پرطرفدار که علاوه طعم و رنگ دلپذیر، مواد مغذی بسیاری دارد. که به دلیل کمبود انبه در کشور از دیگر کشورهای استوائی تأمین می‌شود و به همین دلیل قیمت بالایی دارند.

انبه خشک دارای تعداد زیادی مواد مغذی مفید است، از جمله ویتامین A که متابولیسم، کلسیم و آهن را تنظیم می کند و مقدار ویتامین C موجود در آن نیز بسیار پایین تر از انبه تازه است. در طول فرایند خشک کردن، ویتامین های محلول در آب مانند ویتامین C از بین می روند. این میوه ها حاوی حدود ۲ گرم فیبر در یک سوم فنجان و همچنین حدود ۳۰ گرم قند هستند. این میوه های خشک شده دارای قند متراکمی هستند که حدود ۱۶۰ کالری را به شما عرضه می کند، بنابراین مصرف انبه خشک شده باید در حد اعتدال باشد.

استفاده از این میوه خشک دلچسب که حاوی مقدار زیادی فیبر می باشد، می تواند باعث افزایش سطح انرژی شما شده و از خستگی کار روزانه جلوگیری کند. همچنین حجم بالای فیبر موجود در انبه خشک می تواند سیستم گوارش شما را نیز بهبود بخشد. از طرفی دیگر ویتامین C موجود در این خشکبار خوشمزه می تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شما شود و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی از سلول های بدن شما محافظت کند.

 

انبه سرشار از فنول هایی مانند کرستین، ایزوکرسیترین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و گالات متیل و همچنین آنزیم های فراوان است. این فنول ها و آنزیم ها باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود. این میوه حاوی میزان زیادی فیبر پکتین است که خطر تشکیل سلول های سرطانی در دستگاه گوارش را کاهش می دهد. 100 گرم از این میوه 46 درصد نیاز روزانه ی ما به ویتامین C را تامین می کند. این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است که سلول های بدن را از آسیب های رادیکال های آزاد حفظ می کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. از این گذشته انبه حاوی ترکیب دیگری به نام لوپئول می باشد که مانع از رشد سلول های سرطانی پروستات می شود. این ترکیب همچنین رشد تومورهای سرطانی در سر و گردن را کاهش می دهد.

اگرچه از بین رفتن آب انبه باعث کوچک شدن آن می شود اما انبه خشک شده هنوز هم یک منبع غنی از فیبر رژیمی و یک منبع متمرکز از کربوهیدرات است. این میوه خشک شده می تواند به کنترل اشتهای شما کمک کند تا به این وسیله از خوردن میان وعده های غذایی و قند اضافه جلوگیری کند. با این حال، به یاد داشته باشید که به دلیل داشتن کالری زیاد، این میوه های خشک شده باید به صورت کنترل شده مصرف شوند.

انبه مصنوعی نخرید

در خرید انبه باید دقت لازم را داشته باشید اول این که کاملا رسیده باشد و دوم این که هیچ گونه ماده شیمیایی نداشته باشد. مطمئن شوید فصل انبه است و بعد بخرید، این احتمال وجود دارد که آنها به صورت مصنوعی رسیده باشد.

میوه‌هایی که به صورت مصنوعی میرسند کربید کلسیم دارد که براساس استانداردهای ایمنی یک ماده شیمیایی ممنوع به حساب می آید.

 

تذکر:

1.افرادی که به لاتکس حساسیت دارند نسبت به این میوه به خصوص نارس آن نیز حساسیت زیادی از خود نشان میدهند. به این ترتیب که بعد از مصرف با واکنش هایی مانند خارش گوشه ی دهان، لب ها و روی زبان مواجه می شوند. البته در برخی افراد امکان دارد که این واکنش ها جدی تر باشد مانند متورم شدن لب ها، ایجاد زخم در دهان، مشکلات تنفسی، استفراغ و اسهال.

این واکنش های آلرژیک که به سندرم میوه ای لاتکس نیز معروف است به دلیل وجود اناکاردیک اسید موجود در انبه ی نارس بروز می کند. توجه داشته باشید که این واکنش های آلرژیک با میوه های دیگری مانند کیوی نیز ایجاد می شوند.
میوه های رسیده چنین واکنش هایی بروز نمی دهند اما با این حال توصیه می کنیم افرادی که به انبه حساسیت دارند ترجیحاً از مصرف میوه ی کاملا رسیده نیز پرهیز کنند.

2.امکان دارد که انبه در تأثیر قرص های وارفارین که یک داروی رقیق کننده ی خون است اختلال ایجاد کند. اگر در حال مصرف این دارو هستید در مصرف این میوه احتیاط کنید و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است در مورد دیگر میوه ها و کلاً غذاهایی که مصرف می کنید با پزشکتان مشورت کنید.

 

 

چهت خرید کلیک کنید